Hiša za varstvo podnebja KSÜH

Trajnostna civilizacija s spoštovanjem in prostorom za naravo zahteva, da se stanovanja, proizvodnja energije in proizvodnja hrane združijo na prostorsko varčen način.

  Prenesi videoposnetek: 1920x1080 113 MB   PDF for the Video
Gradbeni standard Climate Protection Superiority House temelji na ciljih družbe 1000 m2:

  • povpraševanje po električni energiji za planetarno prenovo,
  • zahteve, da lahko z majhnim naporom ustvarimo visok življenjski standard, da bi bila družba združljiva z UTD, to pomeni, da je UTD, ki je za današnje razmere absurdno nizek, že zadosten za dober življenjski standard.
00:00 Začetek
00:12 kazalnik primarne energije PI vrednost Salzburg
00:48 2019 Energetska izkaznica za GEMINI naslednje generacije
01:28 Različica 2020: Zadostuje vrednost PI, manjša od -250
01:44 Revizija izračuna
02:24 PENR PENRT PENRE PENRM preveč okoren
02:37 Potrebni so novi gradbeni materiali za ocenjevanje
02:44 kWh električne energije kot enoten izračun
02:59 6 kWh električne energije za filtriranje in cepitev 1 kg CO2
03:31 Faktor oblike hiša se ne uporablja
03:42 Faktor hlajenja, mobilnosti in izmenjave električne energije 6:1 novo
04:46 Prizadevanje za poletno/zimno izravnavo električne energije
05:15 Nemčija 100 % sončna energija 180 GW energija na metan 80 GW soproizvodnja toplote in električne energije
05:49 Vpliv 6 kWh/kg električne energije CO2 6:1 zamenjava
08:07 Stopinjski dnevi ogrevanja, brez hlajenja, preproste naprave, brez strategije shranjevanja
09:33 Vzorčeni vremenski podatki, tolerančni pas, programska oprema za sistemsko strategijo
10:49 Berlinski faktor replikacije za naslednjo generacijo GEMINI
11:57 Dejavnik ponovitve Rim, Dunaj, Oslo
12:25 Faktor replikacije "PlusEnergy House"
13:28 Replikacijski faktor elaborate renovation kaže nesmisel "Bauscham"
15:11 Neustrezni cilji so le izgovor za poražence
15:52 100-odstotno obnovljivi viri energije so le odskočna deska za prenovo planeta
16:58 Primerno za več kot 90 % naselij brez dodatnih kvalifikacij
17:25 Lastnosti zunaj omrežja
18:34 Dodatne kvalifikacije
20:52 Konec


Glasba: Andy Mangele

  Gradbeni standard se vedno dodatno izboljšuje


Tako kot obstajajo standardi EURO 1, EURO 2, EURO 3, EURO 4, EURO 5 in EURO 6 za emisije izpušnih plinov avtomobilov, se bo tudi standard za gradnjo hiš z vrhunsko zaščito podnebja nenehno prilagajal tehničnim možnostim. Salzburg ima eno najstrožjih gradbenih zakonodaj na svetu, vendar se vse dogaja med 48 gradbenim dovoljenjem in 13 najvišjimi stanovanjskimi subvencijami.

Jeseni 2019 smo bili že pri -262 v predhodni energetski izkaznici, s prvim vzorčnim projektom pa bomo dosegli še večji napredek.

  Različica 2020


In 2020 the planning of the first houses according to the new building standard is in progress. There is no time to elaborately design new standards. The KSÜH Standard 2020 is therefore simply based on the primary energy indicator of the Salzburg building code.

Kazalnik primarne energije < -250 zadostuje za KSÜH za leto 2020. Kot lokacija je predvideno letališče Salzburg. Trenutno v deželi Salzburg za pridobitev gradbenega dovoljenja zadostuje že kazalnik primarne energije < 48, pri < 13 pa je maksimum dosežen pri več subvencijah za stanovanja. V naslednji številki bodo dodani podatki o shranjevanju električne energije, napajanju iz omrežja glede na povpraševanje, minimalnih zahtevah za polnjenje električnih avtomobilov, proizvodnji hrane in negativnem faktorju tesnjenja tal.  dodatna kvalifikacija Kalifornija


Za območja z veliko nevarnostjo gozdnih požarov bomo uvedli kvalifikacijo Kalifornija. Ta opisuje sposobnost hiše, da se zaščiti pred uničujočim gozdnim požarom.

  dodatna kvalifikacija poplava


Za območja z veliko poplavno ogroženostjo bomo ustvarili kvalifikacijsko poplavo. Ta opisuje zmožnost hiše, da med visokimi vodami zlahka plava.

  Stanje 2023


Takoj, ko bodo na voljo sredstva iz načrtovanega povečanja kapitala, bo GEMINI next Generation AG naročil razvoj programske opreme, s katero se lahko hiša kvalificira v skladu z gradbenim standardom KlimaSchutzÜberlegenheitsHaus.

Baterije železo-zrak - bo decentralizirano uravnoteženje poletja in zime postalo standard? Baterije železo-zrak - bo decentralizirano uravnoteženje poletja in zime postalo standard?
Nastaja nov velik dvoboj: vodikove gorivne celice, elektrarne na metan in kombinirane elektrarne proti bateriji železo-zrak. Kje lahko baterija železo-zrak prihrani stroške?


Stensko in/ali talno ogrevanje Stensko in/ali talno ogrevanje
Kako kombinacija ukrepov drastično zmanjša potrebo po električni energiji toplotne črpalke: Dodatno stensko ogrevanje omogoča nižjo temperaturo pretoka, višji koeficient učinkovitosti.


          Hiša za varstvo podnebja KSÜH: Trajnostna civilizacija s spoštovanjem in prostorom za naravo zahteva, da se stanovanja, proizvodnja energije in proizvodnja hrane združijo na prostorsko varčen način. https://climateprotectionsuperiorityhouse.pege.org/slovenian.htm