Klímavédelmi Superiority House KSÜH

A fenntartható civilizáció, amely tiszteletben tartja a természetet és teret enged neki, megköveteli, hogy a lakhatást, az energiatermelést és az élelmiszertermelést helytakarékos módon kombináljuk.

  Videó letöltése: 1920x1080 113 MB   PDF for the Video
Az Éghajlatvédelmi Superiority House építési szabvány az az 1000 négyzetméteres társadalom céljain alapul:

  • a bolygófelújítás villamosenergia-igénye,
  • a követelményeket, hogy kevés erőfeszítéssel magas életszínvonalat lehessen teremteni ahhoz, hogy a társadalom UBI-kompatibilis legyen, ez azt jelenti, hogy a mai viszonyokhoz képest abszurdan alacsony UBI már elegendő a jó életszínvonalhoz.
00:00 Indítsa el a oldalt.
00:12 primerenergia mutató PI érték Salzburg
00:48 2019-es energiateljesítmény-tanúsítvány a GEMINI next Generation számára
01:28 2020-as változat: -250-nél alacsonyabb PI érték elegendő
01:44 A számítás felülvizsgálata
02:24 PENR PENRT PENRE PENRM túlságosan nehézkes
02:37 Új értékelési építőanyagokra van szükség
02:44 kWh elektromos, mint egységes számítás
02:59 6 kWh villamos energia 1 kg CO2 szűréséhez és szétválasztásához
03:31 Formátumok háza nem használt
03:42 Hűtési, mobilitási és cseretényező villamosenergia 6:1 új
04:46 Erőfeszítés nyári/téli kiegyenlítő villamos energia
05:15 Németország 100 % napenergia 180 GW metángáztüzelésű energia 80 GW CCGT
05:49 Hatás 6 kWh/kg CO2 villamosenergia 6:1 swap
08:07 Fűtési foknapok, hűtés nélkül, egyszerű készülékek, tárolási stratégia nélkül
09:33 Mintavételezett időjárási adatok, tűréshatár, szoftver a rendszerstratégiához
10:49 Berlini replikációs tényező a GEMINI következő generációjához
11:57 Replikációs tényező Róma, Bécs, Oslo
12:25 Replikációs tényező "PlusEnergy House"
13:28 Replikációs tényező kidolgozott felújítás mutatja nonszensz "Bauscham"
15:11 A nem megfelelő célok csak alibi a vesztesek számára
15:52 100%-ban megújuló energia csak a bolygó felújításának állomása
16:58 Alkalmas a települések több mint 90%-a számára, kiegészítő képesítés nélkül.
17:25 Off-grid ingatlanok
18:34 Hozzáadás képesítések
20:52 Vége


Zene: Andy Mangele

  Építési szabvány mindig tovább javul


Ahogyan az autók kipufogógáz-kibocsátására is létezik EURO 1, EURO 2, EURO 3, EURO 4, EURO 5 és EURO 6 szabvány, úgy az épületek klímavédelmi szabványa is folyamatosan a műszaki lehetőségekhez igazodik majd. Salzburgban a világ egyik legszigorúbb építési törvénye van, de minden a 48 építési engedély és a 13 legmagasabb lakástámogatás között történik.

2019 őszén már -262-nél jártunk az előzetes energiateljesítmény-bizonyítványban, és a első mintaprojekt esetében még sokkal nagyobb előrelépést fogunk tenni.

  2020-as verzió


In 2020 the planning of the first houses according to the new building standard is in progress. There is no time to elaborately design new standards. The KSÜH Standard 2020 is therefore simply based on the primary energy indicator of the Salzburg building code.

A 2020-as KSÜH-hoz elegendő a primerenergia mutató < -250. Helyszínként a salzburgi repülőteret feltételezzük. Jelenleg Salzburg tartományban a < 48-as primerenergia-mutató már elegendő az építési engedélyhez, < 13-as értékkel pedig több lakástámogatásnál is elérik a maximumot. A következő számban a villamosenergia-tárolás, az igény szerinti hálózati betáplálás, az elektromos autók töltésére vonatkozó minimumkövetelmény, az élelmiszertermelés és a negatív talajzáró tényező kerül beillesztésre.  kiegészítő képesítés Kalifornia


A magas erdőtűzveszélynek kitett területek számára létrehozzuk a kaliforniai minősítést. Ez azt írja le, hogy egy ház mennyire képes megvédeni magát egy pusztító erdőtűzzel szemben.

  kiegészítő képesítés árvíz


A magas árvízveszélyű területek esetében létrehozzuk a minősített árvizet. Ez egy ház azon képességét írja le, hogy magas víz idején könnyen elússzon.

  Állapot 2023


Amint a tervezett tőkeemelésből származó pénzeszközök rendelkezésre állnak, a GEMINI next Generation AG megbízást fog adni egy olyan szoftver kifejlesztésére, amellyel egy ház a KlimaSchutzÜberlegenheitsHaus építési szabvány szerint minősíthető.

Vas-levegő akkumulátor - a decentralizált nyári/téli kiegyenlítés lesz a szabvány? Vas-levegő akkumulátor - a decentralizált nyári/téli kiegyenlítés lesz a szabvány?
Egy új nagy párharc van kialakulóban: a hidrogén üzemanyagcellák, a metánnal történő energiaátalakítás és a kombinált ciklusú erőművek a vas-levegő akkumulátorral szemben. Hol tud a vas-levegő akkumulátor költséget megtakarítani?


Falfűtés és/vagy padlófűtés Falfűtés és/vagy padlófűtés
Hogyan csökkenti drasztikusan a hőszivattyú villamosenergia-igényét az intézkedések kombinációja: A kiegészítő falfűtés alacsonyabb előfolyási hőmérsékletet, nagyobb teljesítménytényezőt tesz lehetővé.


          Klímavédelmi Superiority House KSÜH: A fenntartható civilizáció, amely tiszteletben tartja a természetet és teret enged neki, megköveteli, hogy a lakhatást, az energiatermelést és az élelmiszertermelést helytakarékos módon kombináljuk. https://climateprotectionsuperiorityhouse.pege.org/hungarian.htm