Къща на превъзходството за защита на климата KSÜH

Устойчивата цивилизация, която уважава природата и има място за нея, изисква жилищата, производството на енергия и на храна да се съчетават по начин, който пести място.

  Изтегляне на видео: 1920x1080 113 MB   PDF for the Video
Строителният стандарт "Превъзходна къща за защита на климата" се базира на целите на обществото на 1000 кв.м:

  • потреблението на електроенергия за планетарното обновяване,
  • изискванията да може да се създаде висок стандарт на живот с малко усилия, за да се направи обществото съвместимо с UBI, това означава, че UBI, който е абсурдно нисък за днешните условия, вече е достатъчен за добър стандарт на живот.
00:00 Начало
00:12 индикатор за първична енергия PI стойност Залцбург
00:48 2019 Сертификат за енергийни характеристики за следващото поколение GEMINI
01:28 Версия 2020: Достатъчна е стойност на PI, по-ниска от -250
01:44 Преразглеждане на изчисленията
02:24 PENR PENRT PENRE PENRM твърде тромав
02:37 Необходими са нови строителни материали за оценка
02:44 kWh електроенергия като единно изчисление
02:59 6 kWh електроенергия за филтриране и разделяне на 1 kg CO2
03:31 Форм-фактор къща не се използва
03:42 Коефициент на охлаждане, мобилност и обмен на електроенергия 6:1 нов
04:46 Усилия за лятно/зимно балансиране на електроенергията
05:15 Германия 100% слънчева енергия 180 GW енергия за метан 80 GW CCGT
05:49 Въздействие 6 kWh/kg CO2 електроенергия 6:1 размяна
08:07 Градусови дни за отопление, без охлаждане, прости уреди, без стратегия за съхранение
09:33 Избрани метеорологични данни, диапазон на толерантност, софтуер за системна стратегия
10:49 Берлински фактор за репликация за следващото поколение GEMINI
11:57 Фактор на възпроизвеждане Рим, Виена, Осло
12:25 Фактор за репликация "PlusEnergy House"
13:28 Фактор за репликация, разработен за обновяване, показва безсмислица "Bauscham"
15:11 Неподходящите цели са само алиби за губещите
15:52 100 % възобновяема енергия - само отправна точка за обновяване на планетата
16:58 Подходящ за над 90% от населените места без допълнителна квалификация
17:25 Имоти извън мрежата
18:34 Квалификации за добавяне
20:52 Край на


Музика: Анди Мангел

  Стандартът на сградата винаги се подобрява допълнително


Точно както има стандарти EURO 1, EURO 2, EURO 3, EURO 4, EURO 5 и EURO 6 за емисиите от отработените газове на автомобилите, така и стандартът за сграда с превъзходна защита на климата ще бъде непрекъснато адаптиран към техническите възможности. Залцбург има един от най-строгите строителни закони в света, но всичко се случва между 48 разрешение за строеж и 13 най-високи жилищни субсидии.

През есента на 2019 г. вече бяхме на -262 в предварителния сертификат за енергийни характеристики и ще постигнем много по-голям напредък с първия примерен проект.

  Версия 2020


In 2020 the planning of the first houses according to the new building standard is in progress. There is no time to elaborately design new standards. The KSÜH Standard 2020 is therefore simply based on the primary energy indicator of the Salzburg building code.

Показател за първична енергия < -250 е достатъчен за издаване на KSÜH за 2020 г. За местоположение се приема летище Залцбург. Понастоящем в провинция Залцбург показател за първична енергия < 48 вече е достатъчен за издаване на разрешение за строеж, а с < 13 се достига максимумът при повече субсидии за жилища. В следващия брой ще бъдат добавени съхранението на електроенергия, захранването на мрежата в зависимост от търсенето, минималните изисквания за зареждане на електрически автомобили, производството на храни и отрицателният коефициент на запечатване на почвата.  допълнителна квалификация Калифорния


За районите с висок риск от горски пожари ще създадем квалификацията "Калифорния". Тя описва способността на къщата да се предпази от опустошителен горски пожар.

  допълнителна квалификация наводнение


За районите с висок риск от наводнения ще създадем квалификацията "наводнение". Тя описва способността на къщата да плава лесно по време на високи води.

  Състояние 2023


Веднага щом средствата от планираното увеличение на капитала бъдат на разположение, GEMINI next Generation AG ще възложи разработването на софтуер, с който една къща може да бъде квалифицирана в съответствие със строителния стандарт KlimaSchutzÜberlegenheitsHaus.

Батерия "желязо-въздух" - ще стане ли децентрализираното балансиране лято/зима стандарт? Батерия "желязо-въздух" - ще стане ли децентрализираното балансиране лято/зима стандарт?
Очертава се нов голям двубой: водородни горивни клетки, енергия от метан и електроцентрали с комбиниран цикъл срещу желязо-въздушната батерия. Къде желязо-въздушната батерия може да спести разходи?


Стенно отопление и/или подово отопление Стенно отопление и/или подово отопление
Как комбинацията от мерки драстично намалява потреблението на електроенергия от термопомпа: Допълнителното стенно отопление позволява по-ниска температура на потока, по-висок коефициент на полезно действие.


          Къща на превъзходството за защита на климата KSÜH: Устойчивата цивилизация, която уважава природата и има място за нея, изисква жилищата, про https://climateprotectionsuperiorityhouse.pege.org/bulgarian.htm